Terveys ja sairaus eri kulttuureissa

eat-473384_640

Käsitykset, jotka ihmisellä on terveydestä ja sairaudesta vaikuttavat siihen, miten hän kokee terveytensä ja sairautensa sekä siihen, miten hän suhtautuu niihin. Oma kulttuuri määrittelee pitkälti, miten henkilö havaitsee ja ilmaisee erilaisia oireita, kipua ja tunteita, mistä hän ajattelee niiden johtuvan ja miten hän selittää niiden olemassaolo. Tapa, jolla Suomessa hoidetaan ja toimitaan sosiaali- ja terveyspalveluissa, on kehittynyt suomalaisista kulttuurisista ja poliittisista olosuhteista. Eri kulttuurista lähtöisin olevat ihmiset kokevat avuntarpeensa ja sairautensa ja sairauden hoidon hyvin eri tavoin.
Tämä erilainen näkökulma vaikuttaa lopulta ammattilaisten työhön ja haastaa heitä kehittämään heidän monikulttuurista osaamistansa.

 
Tässä koulutuksessa käydään läpi eri kulttuurien näkökulmia terveyteen ja sairauteen ja miten niitä asiakkaita ja heidän omaisiansa kohdataan sosiaali- ja terveyspalveluissa. Osallistujat saavat neuvoja erilaisiin tilanteisiin ja vinkkejä luottamuksen rakentamiseen Sote-ammattilaisten ja maahanmuuttajien välillä.

 

 

Ota yhteyttä, kysy lisää ja tilaa koulutusta tästä aiheesta!